Lamborghini presenteert de Huracán Super Trofeo Leave a comment

Automobili Lamborghini heeft in Amerika de Huracán LP 620-2 Super Trofeo onthuld. Volgend jaar debuteert de auto in de drie Lamborghini Blancpain Super Trofeo-kampioenschappen in Europa, Azië en Noord-Amerika.

De Huracán Super Trofeo heeft de direct ingespoten V10-krachtbron van de straatversie overgenomen, die in race-trim 620 pk levert. De Super Trofeo koppelt dat vermogen aan een setup met achterwielaandrijving. De auto is met 1.270 kg licht te noemen, wat voornamelijk te danken is aan het hybride koolstofvezel/aluminium chassis en de aanvullende gewichtsbesparingen ten faveure van de autosportinzet. Zoals van een Lamborghini verwacht mag worden hebben ze goed rekening gehouden met de aerodynamica, deze zorgt voor een betere efficiency, meer grip en een grotere neerwaartse druk dankzij een in tien posities instelbare achtervleugel. Dit opgeteld bij de diffusers voor en achter en instelbare luchtinlaten aan de voorzijde is de Lambo niet meer van de weg af te pulken.

Aventador als boegbeeld van Ad Personam personalisatiemogelijkheden
Tijdens ‘The Quail, A Motorsports Gathering’, net als Pebble Beach onderdeel van de Montery Car Week, presenteerde Lamborghini tevens een Aventador LP 700-4 in een nieuwe hoedanigheid, met dank aan het Ad Personam-programma. De auto, die ook tentoon wordt gesteld tijdens het Concorso Italiano en het Pebble Beach Concours d’Elegance, onderstreept Lamborghini’s talrijke personalisatiemogelijkheden. Deze Avantador onderscheidt zich ondermeer door semi-aniline leer, Alcantara, Forged Composite (een door Lamborghini gepatenteerd koolstofvezelmateriaal), speciale stiksels en tal van andere features.

Lamborghini-Huracan-Trofeo-2

Geef een reactie

Winkelwagen

close