Lamborghini Usus

Lamborghini’s SUV van concept naar werkelijkheid: De Urus Leave a comment

Lamborghini gaat ons hoogstwaarschijnlijk verrassen. Komt er op de productielijn dit nieuwe SUV model die gebouwd zal worden in 2017? Lamborghini staat toch bekend om hun duivels snelle wagens en elke PK pakken die ze te pakken kunnen krijgen..of toch niet, er gaan geruchten dat het nieuwe SUV model, de Lamborghini Urus, een 600pk motor krijgt. Das niet niks voor een SUV.

De CEO van Lamborghini maakte in een interview duidelijk dat de nieuwe SUV het eerste model met een turbo zou kunnen zijn. Wat in een lijn ligt met hetgeen wat een andere hoge baas van Lamborghini verkondigde, Lamborghini gaat in de komende 3 tot 4 jaar haar motoren uitrusten met turbo’s. Mede hierdoor kunnen we opmaken dat de Urus hoogstwaarschijnlijk het meest sportieve SUV model ter wereld zal worden.

Hoe apart het ook klinkt dat Lamborghini een SUV gaat produceren, is het niet iets waar echte kenners van Lamborghini van opkijken. Want die herinneren zich de LM002 natuurlijk nog, een SUV met de motor uit een Countach die 450pk leverde en daardoor van 0 naar 100 in 7,8 seconden ging wat toen ter tijden een behoorlijke prestatie was, al helemaal voor een SUV!

Lamborghini LM002

De combinatie van aluminium en carbon fiber zal het gewicht van de Urus laag moeten houden, alles voor een extra km/per uurtje. Zo zal de SUV ook een betere wegligging hebben om toch de handeling van de Urus Lamborghini waardig te houden. Er gaan ook geruchten dat Lamborghini specifieke tuning gaat toepassen op de suspensie, stuur en versnellingsbak in gedachten heeft. Dit maakt het allemaal wel zeker dat de 170.000 euro kostende Urus de snelste SUV aller tijden gaat worden. In de woorden van Audi’s CEO, Rupert Stadler: “Het wordt alles behalve een softie”

Lamborghini Usus Achterkant

Geef een reactie

Winkelwagen

close