Golf 7 Variant

Golf 7 Varianten GTD en R uitvoering Leave a comment

Volkswagen heeft de twee meest sportieve uitvoeringen van de Golf 7 Variant een prijs gegeven. De GTD is de krachtigste dieselversie in het Golf segment. Hij wordt leverbaar vanaf 39.190 euro inclusief BPM/BTW en exclusief de verwachte afleverkosten. De Golf R Variant is met zijn 221 kW/300 pk sterke TSI benzinemotor de sportiefste station ooit in de Golf-reeks. Hij is er vanaf 51.990 euro. De nieuwe modellen zijn vanaf eind februari te bestellen, de levering start al in mei.

Voor het eerst is de Golf Variant er ook als krachtige en sportieve GTD. Zijn 2.0 TDI-dieselmotor met 135 kW/184 pk en 380 Nm zorgt voor hoge prestaties: 0-100 km/u in 7,9 seconden en een top van 231 km/u. Het officieel vastgestelde verbruik bedraagt 1 op 22,7 (4,4 l/100 km, CO2: 115 g/km).

GTD: sportief zoals verwacht
Ook de uitrusting van de Golf GTD Variant is sportief met een verlaagd onderstel, 17-inch lichtmetalen wielen, variabele besturing (Progressive Steering) en een multifunctioneel sportstuur. Ook standaard: sportstoelen, Radio Composition Media met groot kleurenaanraakscherm, automatische airco en parkeersensoren (Park Distance Control) met achteruitrijcamera. De automatische DSG-transmissie is optioneel voor een extra 2.500 euro.

R: net dat beetje extra sportauto
De Golf R Variant is uitgerust met een 2.0 TSI-benzinemotor met 221 kW/300 pk en een koppel van 380 Nm. De zestraps DSG-automaat en 4MOTION permanente vierwielaandrijving zijn standaard. Die combinatie zorgt voor een schappelijk sprintje van 0-100 km/u in 5,1 seconden en een (begrensde) topsnelheid van 250 km/u.

Interieur
De Golf R Variant heeft een zeer sportieve in- en exterieuraankleding. Standaard zijn een verlaagd onderstel (-2 cm), variabele besturing (Progressive Steering) en ESC-Sport. Dat betekent dat het stabiliteitssysteem volledig kan worden uitgeschakeld, een interessante optie voor bijvoorbeeld trackdays (red. waar je een liefhebber voor moet zijn, maar man wat is dat leuk om een keer te doen). Optioneel is het elektronisch instelbare onderstel DCC leverbaar. Dit biedt keuze uit diverse ‘set-ups’.

Ruimtelijk inzicht
Ook in de sportieve GTD- en R-uitvoering is de Golf Variant handig als altijd. De bagageruimte heeft een inhoud van maar liefst 605 liter, met neergeklapte achterbank zelfs 1.620 liter. De Golf GTD Variant en Golf R Variant worden in mei bij de Volkswagen-dealers verwacht en zijn al vanaf deze maand te bestellen.

[taq_review]

Golf 7 Variant interieur

Golf 7 Variant blauw R

Golf 7 Variant achterkant

Golf 7 Variant achterkant

Gesponsord door:

Autopar.nl – Volkswagen & Audi Navigatie & Multimedia – Op zoek naar multimedia, navigatiesystemen, accessoires, parkeersensoren, achteruitrijcamera’s of iets anders voor uw Volkswagen of Audi?? Autopar.nl heeft ze!

Geef een reactie

Winkelwagen

close