Audi komt met de Audi R8 LMX Limited Edition Leave a comment

Audi test momenteel al een nieuwe versie, maar dat betekent niet dat er niks meer aan de huidige R8 gebeurd. In wat waarschijnlijk het laatste jaar is van de R8 zoals we die kennen, verblijden onze Duitse vrienden ons nog één keer met een nog krachtiger versie.

Vanaf deze zomer kunnen mensen een flinke buidel kennis maken met een nieuwe V10 die de naam LMX zal dragen en voortgedreven wordt door 570 paardenkrachten. Dit zorgt voor een snoeiharde 320 kilometer per uur en van 0 naar 100 in 3.5 seconden. Behalve de fijne motor zijn er nog een aantal aspecten die de Audi R8 LMX bijzonder maken.

Mocht het bijvoorbeeld zo zijn dat je niet van blauw houdt, dan heb je pech. Alle 99 auto’s – yup, deze auto is hartstikke special edition – komen namelijk alleen in deze ‘Ara Blue’ kleur, met daar overheen een fraaie crystal effect finish. Naast de kleur zijn er nog een aantal details die, als je goed kijkt, anders zijn dan bij de standaard R8. Zo is bijna al het plastic versterkt met carbonfiber, heeft de sportwagen een grotere spoiler en unieke 19” velgen. Daarnaast hebben de kenmerkende luchtinlaten een titanium grijze kleur gekregen en is het interieur bijna volledig van leer.

audi-r8-1

Maar het meest tot de verbeelding sprekend zijn toch de lichten, die zijn vervaardigd met Audi’s Laser Light Technology. Met behulp van de race-afdeling heeft de Duitse automaker lichten gemaakt van lasers, die twee keer zover kunnen schijnen als LED-verlichting. Cooler kan het bijna niet. Om te voorkomen dat deze lichten tegenliggers in de ogen schijnen, zit er in de wagen ook een op camera’s werkend sensorsysteem.

Met €210.000,- is de Audi R8 LMX niet de goedkoopste wagen die je op de kop kunt tikken, maar dan héb je wel wat. Als laatste saluut aan de huidige generatie van de R8 kan deze limited edition in ieder geval meer dan geslaagd worden genoemd, wat een schitterende auto!

audi-r8-int

Geef een reactie

Winkelwagen

close