De nieuwe Audi S3 Cabrio Leave a comment

Hij hing al even in de lucht en op de autoshow van Genève konden we er al een beetje van genieten, maar we kunnen nu dan eindelijk een cabrio-editie van de Audi S3 bestellen. Pas in september worden de eerste exemplaren(in Duitsland) geleverd, dus het is vooral hopen op een mooie nazomer. De Audi S3 300PS Cabriolet is echter van een dusdanig kaliber, dat we nu alvast wat aandacht aan ‘m besteden.

Of het een mooie, praktische of cabrio is of niet, laten we even in het midden. Het is in ieder geval wel overduidelijk een Audi en in het samenspel van de robuuste bouw en strakke lijnen werkt wat ons betreft in het voordeel. Dat aan de basis van het model een sedan ten grondslag ligt, is wel weer opzichtig te merken aan de flink aanwezige kont van het voertuig.

audi-a3-cabrio-2015-1

De softtop bevat onder andere drie binnenlagen, waardoor veel geluid van buiten gedempt wordt – Een veelvoorkomend probleem bij cabrio’s. Audi schept er ook een beetje over op dat de kap al rijdend dicht kan worden gedaan. Het is alleen wel zo dat dit alleen maar werkt wanneer je niet harder dan 50 kilometer per uur rijdt en wij vragen ons af of het dan nog wel zo’n voordeel is. Scenario: Je rijdt lekker over de snelweg en er komt een hoosbui aan zetten (In Nederland zeer waarschijnlijk). Ga je dan 50 rijden zodat je dak dicht kan?

De specificaties van deze S3 liegen er niet om. De 100 km/u wordt aangetikt in 5,4 seconden en druk je het gaspedaal lang genoeg in dan rij je uiteindelijk 249 km/u. Ja, het is wat trager dan de S3 Sportsback, maar het is natuurlijk wél een cabrio. You win some, you lose some. De Audi wordt geleverd met lichtmetaal van maar liefst 19”. Hierdoor passen de wielen nog maar net in de wielkasten, wat op de foto’s goed te zien is.

audi-a3-cabrio-2015-2

Buiten het feit dat een S3 zonder dak een heel fijn idee is, zijn er nog meer redenen om deze Audi te gaan rijden. Het design is opvallend genoeg, qua opties is er veel te kiezen en het interieur is om je vingers bij af te likken. Het enige wat er toch een beetje ontbreekt, is het nieuwe laserlight concept. Xenon LED verlichting is ook niet mis, maar de futuristische lichten die wel in de Sport Quattro zijn gemonteerd, hadden in dit model ook zeker niet misstaan.

Geef een reactie

Winkelwagen

close