Porsche Cayenne Coupé komt eraan Leave a comment

De Cayenne bleek al snel duidelijk een van de meest succesvolle modellen in de historie van Porsche, dus wat doe je dan? Dan ga je er varianten op maken. Een Porsche Cayenne Coupé in dit geval. Naar verluidt is Porsche al in vergevorderd stadium met een ontwerp voor de coupe uitvoering van deze 5-deurs SUV Porsche. De Coupé zal, wat wij ook mogen verwachten van een coupe, lager, gestroomlijnder en sportiever uitgevoerd worden dan de Cayenne.

De Porsche Cayenne Coupé zal het meer sportievere broertje van de Cayenne gaan worden en zal geleverd worden met een diesel, benzine of hybridemotor uitvoering. De Cayenne Coupé zal een van de zeven nieuwe SUV’s zijn die de VAG Groep heeft aangekondigd. Volgens insiders is Porsche nog aan tobben of zij de exclusiviteit van de 911, Boxter en Cayman nog wel kunnen waarborgen nu ze sportiviteit doortrekken naar de SUV modellen. Deze overweging zal meespelen in uiteindelijke beslissing of de 5-deurs Coupé het licht gaat zien. Aangezien Porsche zich in een vervorderd stadium bevindt betreft de ontwikkeling van de Coupé is het onwaarschijnlijk dat dit de ontwikkeling tegen gaat houden.

De Porsche Cayenne Coupé zal ongeveer 20% meer kosten dan de hedendaagse Cayenne. Dit zal betekenen dat 3.0 liter benzine V6 ongeveer €70.000 tot €75.000 zal gaan kosten. En voor de Cayenne liefhebbers, ook de Cayenne wordt diverse varianten doorontwikkeld worden, denk aan nieuwe uitvoeringen van de Turbo, Turbo S en diesel motoren. Vagpro.nl houdt u op de hoogte van de nieuwe Porsche Cayenne Coupé!

Geef een reactie

Winkelwagen

close