Skoda uit haar comfortzone met de VisionC Leave a comment

Nee, die zagen we niet aankomen. Skoda staat toch bekend als het net iets moderne neefje van Lada en dus wisten ze ons behoorlijk te verassen met de VisionC. Goed, het ontwerp is voorlopig niet meer dan een studiemodel, maar Skoda wist te vertellen dat sommige aspecten van de vijfdeurs coupé wel degelijk terug zullen keren in toekomstige Skoda’s.

Hoewel het bijzonder moderne model behoorlijk wat overeenkomsten vertoont met zijn neefjes en nichtjes van de Volkswagen-familie, zijn er voldoende onderscheidende onderdelen die deze fraaie wagen de moeite waard maken. Zo ligt de voorruit opvallend vlak, is de grille grof op een mooie manier en zijn de lichten zeer scherp afgetekend. Bij het eerste aangezicht ontbreken, heel hip, de handgrepen op de portieren. Deze zijn verzonken in de deur zelf en komen naar buiten wanneer je ze indrukt.

Interieur van de Skoda VisionC Concept
Interieur van de Skoda VisionC Concept

Onder de motorkap is het allemaal niet zo spectaculair, maar de 1.4 TSI doet het zowel op benzine als op aardgas. Met een CO2 uitstoot van zo’n 92 gram is dat dus bijzonder gunstig voor het milieu. Misschien dat het concept daarom wel in het groen is uitgevoerd. De Skoda VisionC haalt een topsnelheid van 214, maar het heeft er alle schijn van dat er ook een 2.0 viercilinder in past, dus dan gaat ‘ie weer harder.

Aan de binnenkant ziet het er ook keurig uit met lederen bekleding en een multimediascherm voor iedere inzittende. Voor de bestuurder is er zelfs een groot 3D-display beschikbaar. De Skoda VisionC was voor het eerst te bewonderen op de autobeurs van Genève, maar daarna is er nog maar weinig van vernomen. Wat ons betreft mag dit model echter snel in productie en kan Skoda de concurrentie aan met bijvoorbeeld de Mercedes-Benz CLA!

Deze Skoda VisionC Concept kan, in tegenstelling tot zijn broers en zusjes wel gemeen terugkijken
Deze Skoda VisionC Concept kan, in tegenstelling tot zijn broers en zusjes wel gemeen terugkijken

Geef een reactie

Winkelwagen

close