Bentley is goed bezig: 2014 recordjaar Leave a comment

Bentley Motors bereikt in 2014 waarschijnlijk opnieuw een record. In de eerste helft van 2014 steeg het aantal afgeleverde Bentley’s met 23% tot 5.254 exemplaren in vergelijking met de eerste zes maanden van 2013. In alle delen van de wereld noteerde Bentley een sterke groei, met hoofdrollen voor China (+61%) en het Midden-Oosten (+27%). Een belangrijke drijfveer achter de verkoopsuccessen was de introductie van nieuwe modellen als de Continental GT V8 S coupé & convertible en de Flying Spur & Flying Spur V8.

Bentley_Continental_GT_V8_S_convertible

Noord- en Zuid-Amerika blijft Bentley’s belangrijkste markt met 1.388 verkochte auto’s, een toename van 8% vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden. Daarnaast stuwden de Flying Spur en Flying Spur V8 de verkopen in China naar een groei van 61%, tot 1.318 Bentleys in de eerste zes maanden van dit jaar. Sterke verkoopprestaties in Duitsland resulteerden in een toename van 11% in de Europese verkopen, tot 825 auto’s.

In het Verenigd Koninkrijk zelf verkocht Bentley 713 auto’s in de eerste helft van 2014. Met 537 verkochte auto’s en een verkoopstijging van 27% behoort het Midden-Oosten nu tevens tot één van de belangrijkste markten voor Bentley Motors.

Betekent dit dat Bentley’s ook toegankelijk worden voor mensen met een minder grote portemonnee? Waarschijnlijk, zolang er vraag is worden er nieuwe modellen ontwikkeld, meer Bentley’s geproduceerd en de ‘oude’ modellen worden voor een stuk minder geld verkocht, occasion of niet. Een aardig uitgeruste Bentley Continental heb je tegenwoordig al voor onder de €50.000 terwijl de nieuwprijs toch minstens 3x zo hoog is. Dat wordt opeens interessant!

Bentley Continental GTR-3

Geef een reactie

Winkelwagen

close