Volkswagen Sharan kopen: Comfortline of Highline? Leave a comment

De nieuwe Sharan wordt geleverd in de Comfortline of Highline, maar wat is het verschil en welke moet u kiezen? De ruime Volkswagen Sharan is nu luxer dan ooit, de Comfortline met nu onder meer navigatie en Park Distance control is het nieuwe basismodel. Tegelijkertijd wordt de prijs naar beneden bijgesteld: hij is er nu vanaf 43.490 euro.

Elke Sharan wordt voortaan standaard geleverd als zevenzitter en er zijn meer ‘plussen’ in de standaarduitrusting. De Comfortline heeft naast Navigatie RNS 315 en Park Distance Control nu ook standaard telefoonvoorbereiding Plus, een multimedia aansluitbox en alarm Plus. Hij is er als 1.4 TSI (110 kW/150 pk) vanaf 43.490 euro. Het klantvoordeel bedraagt ruim 3.600 euro.

De Sharan Highline heeft alles van de Comfortline plus een elektrisch bediende achterklep, zonwering voor de zijruiten achter, alcantara bekleding, instapverlichting, verwarmde voorstoelen etc. Ondanks de rijkere uitrusting is ook hier de prijs naar beneden bijgesteld. De Sharan Highline 1.4 TSI is er nu vanaf 46.290 euro – het klantvoordeel komt op ruim 3.600 euro.

Nieuw voor de Sharan is het Advance- pakket dat bestaat uit xenon verlichting, een groot panorama schuifdak en elektrische inklapbare buitenspiegels. Dit pakket is er voor 2.045 euro. Ten opzichte van ‘losse extra’s’ bedraagt het klantvoordeel 877 euro.

Benzine of diesel
De Sharan is er met keuze twee benzinemotoren: de 1.4 TSI met 110 kW/150 pk en de 2.0 TSI met 147 kW/200 pk. Ook zijn er twee dieselmodellen: de 2.0 TDI met 103 kW/140 pk en de 2.0 TDI met 125 kW/170 pk. De 2.0 TSI en de sterkste 2.0 TDI worden standaard geleverd in combinatie met zestraps DSG-transmissie en het Highline-uitrustingsniveau.

Houdt er bij uw keuze rekening mee dat achteraf opties in laten bouwen ‘omdat ze toch wel handig blijken’ altijd duurder zal zijn dan het fabriek af bestellen. Dit kan zo een aantal tientjes, dan wel niet honderen euro’s schelen, weeg dus goed de opties af en bespreek het met de verkoper. Wees eerlijk over wat u belangrijk vindt en overleg dit goed, zodat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Dit bericht wordt gesponsord door:

Autopar.nl/volkswagen – Een webshop vol met Volkswagen multimedia, navigatiesystemen, accessoires, VW parkeersensoren, achteruitrijcamera’s etc. etc.

02_Volkswagen_Sharan-vagpro

04_Volkswagen_Sharan-vagpro

03_Volkswagen_Sharan-vagpro

Geef een reactie

Winkelwagen

close