Volkswagen TRISTAR Concept: Off-Road met espressomachine Leave a comment

Volkswagen Bedrijfswagens presenteert op de internationale bedrijfsautobeurs IAA in Hannover (25 september t/m 2 oktober a.s.) de conceptauto TRISTAR. Deze auto zo multifunctioneel en combineert de eigenschappen van de Volkswagen Transporter met off-roadkwaliteiten.

De Volkswagen TRISTAR wordt gepresenteerd als de Transporter van de toekomst. De pick-up met dubbele cabine en een korte wielbasis is voorzien van permanente vierwielaandrijving met mechanisch sperdifferentieel achter en 30 mm extra bodemvrijheid. De designers zijn een nieuwe weg ingeslagen maar toch vinden wij weer de scherpe lijnen, led-koplampen en een compleet nieuw vormgegeven voorzijde. Het geeft de TRISTAR een brede, nieuwe uitstraling.

Ruime en waterdichte laadruimte
Het dashboard-uit-één-stuk doet qua vorm en functies denken aan die van eerdere versies van de Transporter. De vracht kan op twee niveaus worden vervoerd: in de ruime stof- en waterdichte lade onder de open laadbak – waar ook het reservewiel is ondergebracht – en natuurlijk ín de open laadbak zelf.
De TRISTAR is uitgerust met een tafel met een geïntegreerde 20-inch tabletcomputer en (geluids)mogelijkheden voor videoconferencing. De draaibare stoelen van de bestuurder en de passagier maken de conceptauto tot vergaderplek. Volkswagen heeft er zelfs aan gedacht een espressomachine aan boord te installeren.

High-tech kantoor
De combinatie van off-roadcapaciteiten, flexibele vervoersmogelijkheden en bergruimte maken de TRISTAR tot een mobiele werkplaats, een mobiel kantoor en de ideale auto voor watersporters.

De auto van vandaag en morgen
Dr. Eckhard Scholz, directievoorzitter van Volkswagen Nutzfahrzeuge AG, zei tijdens de wereldpremière van de TRISTAR op de IAA: ‘Deze bedrijfswagen is een ongekende combinatie van het beste van de Transporter. De TRISTAR laat de mogelijkheden zien en bewijst dat we nog altijd het referentiekader in de markt zijn. De auto verenigt vandaag en morgen: ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van de eerste Syncro conceptauto is de TRISTAR een staalkaart van de kennis en ervaring van Volkswagen Bedrijfswagens met vierwielaandrijving en demonstreert de auto de mogelijkheden voor de toekomst.’

Technische gegevens Volkswagen TRISTAR

Lengte x breedte x hoogte: 4.788 mm x 2.320 mm x 2.066 mm
Aandrijflijn: 2,0-liter TDI-motor (150 kW/204 pk, 450 Nm), DSG-zeventrapstransmissie, permanente 4Motion-vierwielaandrijving, mechanisch sperdifferentieel achter
Wielen: lichtmetalen Rocadura-velgen, 245/70 R14
Prestaties: topsnelheid 185 km/uur, 0-100 km/uur in 10,0 seconden

TRISTAR-vagpro-2

TRISTAR-vagpro-6

TRISTAR-vagpro-5

TRISTAR-vagpro-4

TRISTAR-vagpro-3

Geef een reactie

Winkelwagen

close