Audi R8 e-tron met een Lamborghini Huracan chassis Leave a comment

Audi is bezig met een nieuwe R8 genaamd de R8 e-tron, dit laat het hoofd van technische ontwikkeling, Dr. Ulrich Hackenberg weten. De E-tron is zoals je wellicht al kan vermoeden hetzelfde, maar toch compleet anders dan zijn voorgangers, R8 e-tron zal in standaard uitvoering met een elektrische motor geleverd worden. Er komt heel misschien ook een hybride optie, maar dit wordt op dit moment nog in overweging genomen. Voor de Europese markt wellicht een uitkomst aangezien dit de drempel lager maakt van verbrandingsmotor naar elektra. Ook de voorziening van oplaadpunten in Nederland neemt gestaag toe, waardoor een volledig elektrisch exemplaar erg toegankelijk begint te worden.

Wordt dan elke sportauto nu voorzien van een elektro motor? Het lijkt er bijna wel op, al is het maar om de ontwikkeling bij te houden en je elektratechnische skills te laten zien aan de wereld. Bij de ontwikkeling van de Audi R8 e-tron heeft Audi ervoor gekozen het Lamborghini Huracan´s chassis te gebruiken. Veel informatie over de inhoud van de nieuwe motor is nog niet bekend. Wat wel bekend is, is dat de afstand die deze elektronische motor kan afleggen rond de 400 km ligt. Dit kunnen wij afleiden vanuit een eerder feit: Dit project is eerder opgeschort geweest omdat het nog niet mogelijk was deze afstand af kon leggen, nu dus wel. De R8 e-tron wordt in 2015 verwacht.

Audi R8 e-tron vagpro

Audi R8 e-tron 2 vagpro

Dit artikel wordt gesponsord door:

Autopar.nl/audi – Audi Navigatie, bluetooth, parkeersensoren, beveiliging en accessoires webshop origineel Audi. Alles om uw Audi in de juiste richting te laten rijden.

Geef een reactie

Winkelwagen

close