Zelfrijdende Audi RS 7 met 240 km/ph over Hockenheim Leave a comment

Kan je maar niet slagen voor je rijbewijs? Binnenkort maakt dit helemaal niets meer uit, want Audi kan een RS 7 al met 240 km/ph door een aantal bochten krijgen zonder schade. Aanstaande zondag 19 oktober 2014 is het zover. Voorafgaand aan de finale van het DTM-kampioenschap 2014 stuurt Audi een zelfstandig rijdende Audi RS 7 het circuit van Hockenheim op die geheel zonder bestuurder en met snelheden tot 240 km/u de Duitse omloop zal ronden.

Je kan het zelf volgen, Audi heeft namelijk het online kanaal Audi MediaTV. Deze zendt de demo van begin tot eind uit. Kijkers kunnen vanachter hun pc of via hun tablet of smartphone op racesnelheid in de conceptauto meerijden over de Hockenheimring dankzij diverse camera’s in de cockpit.

Audi piloted driving @ the limit
Zondag 19 oktober
12:45u – Hockenheimring
https://audimedia.tv/en

Hoewel de Audi RS 7 die zondag op de Hockenheimring in actie komt zich nog in de conceptfase bevindt, zal de technologie die voor dit project wordt gebruikt in de zeer nabije toekomst ook in Audi’s productiemodellen worden verwerkt. Vóór het einde van dit decennium zullen de eerste modellen met autonoom-rijden technologie worden voorzien. Waarbij de techniek bijvoorbeeld tijdens filerijden tot 60 km/u en bij parkeermanoeuvres het stuur van de bestuurder zal overnemen, om de auto zelfstandig door het verkeer te loodsen, om de veiligheid en het comfort voor de bestuurder verder te verhogen.

Audi-RS-7-Piloted-Driving-5

Audi-RS-7-Piloted-Driving-4

Audi-RS-7-Piloted-Driving-3

Audi-RS-7-Piloted-Driving-2

Dit artikel wordt gesponsord door:

Autopar.nl/audi – Audi Navigatie, bluetooth, parkeersensoren, beveiliging en accessoires webshop origineel Audi. Alles om uw Audi in de juiste richting te laten rijden.

Geef een reactie

Winkelwagen

close