Audi Sport Quattro Concept Leave a comment

Kennen jullie deze al? De Audi Sport Quattro Concept is een leuk kijkje in de nabije toekomst van de Audi Quattro modellen. Of de auto in productie gaat is natuurlijk altijd maar de vraag, maar het biedt een aardig vooruitzicht op de in ieder geval gebruikte techniek en de nieuwste snufjes. Zo zie je bij dit model in het wild duidelijk de LED koplampen die blijkbaar luchtkoeling nodig hebben om niet overhit te raken.

Als je goed kijkt naar de lijnen inde Audi Sport Quattro Concept zijn er uitstapjes naar Audi terug te vinden. Zo is in het achterste gedeelte van de auto een snufje Audi R8 terug te vinden, kijk dan vooral naar de rechthoekige achterlichten. Daarnaast is er veel gebruik gemaakt van aluminium. Het blijft een sporter en sporters moeten niet meer bij zich hebben dan nodig. De immense velgen en de deuren zijn bijvoorbeeld van het lichte metaal gemaakt. De motorkap, het dak en de achterklep zijn van koolstofvezel gemaakt.

audi-sport-3

Onder de koolstofvezel kap
Leuk en aardig allemaal, maar wat doet dit ding als je het gaspedaal intrapt? Precies waar je op hoopt, de twin-turbocharged 4 liter V8 motor werkt samen met een elektrisch gedeelte wat goed is voor 700 PK’s. De transmissie is geen dubbele koppeling, maar een achttraps automaat. Zoals bij meerdere sport modellen is de achteras voorzien van een sport differentieel. De topsnelheid wordt geschat op iets meer dan 300 km/h. De Audi Sport Quattro Concept gaat naar verluidt van 0 naar 100 in net geen 4 seconden.

audi-sport-1

Groen en clean
Met een km-radius van ruim 200 km houdt de elektromotor het aardig lang uit. Helemaal als je bedenkt dat het apparaat ongeveer 1810 kg weegt. Kan je een elektrische motor in een Quattro stoppen, is dit te verantwoorden aan de Quattro enthousiasteling? Je kent misschien de origineel Rally wagen van Audi nog wel, de Sport Quattro S1. Dat was toendertijd een innovatief wonder, en misschien wel zijn tijd iets vooruit. Precies wat Audi op dit moment ook toepast in deze auto. Nu is elektrisch rijden het meest innovatieve op de markt, dus Audi past dit toe, ook op de Audi Sport Quattro. Wij zijn erg benieuwd of deze Audi Sport Quattro Concept de productielijn ziet, het zou in ieder geval na 30 jaar de gedoodverfde opvolger zijn van de Quattro S1.

audi-sport-2

Geef een reactie

Winkelwagen

close