LibertyWalk neemt de Aventador onder handen Leave a comment

De in 2011 op de markt gekomen Lamborghini Aventador is een lust voor het oog. Een blik en je weet voldoende: Dit is een beest, maakt een heerlijk geluid en rijdt waanzinnig hard. Deze auto is de reden waarom het merk Lamborghini bestaat en veel meer dan gewoonweg je mond open laten vallen wanneer je dit aanschouwt, kun je eigenlijk niet.

Behalve dan meneer Kato-San, de man achter het befaamde LibertyWalk. Deze tuners gingen al eerder volledig los op een Ferrari 458 en propten een Lamborghini Diable Super Veloce helemaal vol met diamanten. Die man vindt het dus hoog tijd dat de Aventador ook eens flink wordt verlaagd, verbreed en verlengt. Want, waarom ook niet?

lambo-aventador-2

lambo-aventador-3

Het meest in het oog springend zijn waarschijnlijk de wielkasten, die op het plaatwerk geschroefd lijken. Nu even niet schrikken, de Japanners hebben namelijk daadwerkelijk de verbredingen met schroeven op de vrijwel onbetaalbare auto aangebracht. Onvergeeflijk, of heiligt het doel de middelen? Wij zijn hier nog niet helemaal over uit. Door deze werkwijze ziet de Lambo er wel ruiger uit dan voorheen, terwijl de gladde uitstraling van het geheel intact blijft.

Ook de achterspoiler is niet te missen, want het ding is groter dan menig surfplank. De hele body is verder ook onder handen genomen door onze Aziatische vrienden en zoals het een tuningbedrijf past, zijn er overal stickers te vinden. Net als op elk voertuig dat door Kato-San wordt gepimpt, is ook op deze Lamborgini de zin “Imagine all the people living life in peace” te vinden. Voor de mensen die meer met auto’s hebben dan met muziek: dat komt uit de klassieker ‘Imagine’, van John Lennon.

Qua motoren is alles bij het oude gebleven en zul je je moeten blijven behelpen met een 6.5 liter V12. De beste mensen van LibertyWalk nemen wel hun tijd, want ze gaan deze aangepaste Lambo pas in november tonen op de SEMA in Las Vegas. Ongetwijfeld wijden we dan ook weer aandacht aan dit schitterende monster.

lambo-aventador-4

Geef een reactie

Winkelwagen

close