Audi TT SUV Leave a comment

Straks kan Audi opeens nog beter concurreren met de Range Rover Evoque en de BMW X4. Deze Q4 of TT-Q, daar zijn ze bij Audi nog niet over uit gaat daar voor zorgen. Audi´s nieuwe SUV concept is gebaseerd op de TT lijn, dit is ook direct terug te zien in de vormgeving. Zo doet het ronde dak van de nogal compacte SUV ons gelijk denken aan de originele TT, ook de grill en sportieve voorbumper is duidelijk afgeleid van de TT.

Wat speciaal is aan deze SUV is dat het een plug-in hybride is, allemaal leuk en aardig maar wat houdt dat nou in? Dat houdt in deze gele bonk van een auto in totaal een wel hele fraaie 402 PK levert. Dit zorgt er ook voor dat deze SUV van 0 naar 100 in 5,1 seconden gaat, dat is sneller dan een TTS! Ondanks dit zorgt het plug-in hybride gedeelte van de auto dat deze concept car 1 op 50 gaat. Dit maakt wel een heel aantrekkelijk totaalplaatje.

Het interieur ziet er ook zeer fraai uit, zoals wij natuurlijk van Audi gewend zijn. Het laat het een hele strakke impressie achter. Van het dashboard tot de stoelen, het is allemaal netjes afgewerkt. Deze SUV is maar 21 cm langer en 18 cm hoger dan de originele TT, maar doet opeens ook veel ruimer aan. Moet ook wel, wil je jezelf verkondigen als een SUV.

audi-suv-tt-1

Audi is dus ook van plan om met de SUV hype mee te gaan. Zal Audi het hierbij laten of aan nog meer uitbreiding te denken binnen de TT familie? Het zal logisch zijn aangezien de TT een zeer groot succesnummer was en het nog steeds is. Wanneer Audi besluit nog meer spin-offs te creëren van de TT dan zal Vagpro.nl u hiervan op de hoogte houden.

audi-suv-tt-2

Geef een reactie

Winkelwagen

close