Bentley SUV: 2000 pre-orders Leave a comment

“We hebben al 2000 pre-orders gekregen zonder dat mensen weten wat de exacte prijs is of hoe hij er precies uit gaat zien” maakte de CEO van Bentley in een interview bekend. Maar het is ook geen wonder dat er zoveel mensen geïnteresseerd in zijn in deze SUV. Als je namelijk de foto’s die genomen zijn van het rondrijdende prototype naast de foto’s legt van het interieur van de EXP 9 F Conceptcar (waar het allemaal mee begon) elkaar legt, krijg je ook wel een heel mooi totaalplaatje.

Interieur van de nieuwe Bentley SUV
Interieur van de nieuwe Bentley SUV
Inhoud opties voor de achterklep van de Bentley SUV
Inhoud opties voor de achterklep van de Bentley SUV

De nieuwe SUV heeft nog steeds geen naam en zal als het goed is in 2016 in de showrooms staan. Er wordt gespeculeerd dat Bentley’s 4×4 een 6 liter W12 krijgt of een optie tot een wat minder ruige 4-liter twin-turbo V8 wat alsnog voldoende zal zijn om het apparaat vooruit te krijgen. Ook maakte de CEO bekend dat een latere versie van deze SUV een plug-in hybride zal gaan worden. “Een plug-in hybride aandrijving, daar moet je als autobouwer op gegeven moment mee beginnen” maakte de CEO bekend “De SUV zal dit als eerste krijgen, je zult het niet tegenkomen in onze bestaande modellen want dat zou te duur worden, maar in 2017 zal de SUV het zeker al hebben”

Er wordt gespeculeerd dat Bentley’s SUV zal zo rond de 140.000 euro kosten. De prijzen kunnen straks oplopen tot €200.000 wanneer je een complete versie met alles erop en eraan zou willen. Het plan is om 3.000 tot 4.000 SUV’s per jaar te verkopen. Het zou heel wat werk verzetting betekenen om dat waar te maken, het is dan ook niet zo gek dat deze 800 miljoen euro investering meer dan 1000 banen op gaat leveren.

nieuwe bentley SUV

Geef een reactie

Winkelwagen

close