Audi Q7 Nieuw

De nieuwe Audi Q7 e-tron Leave a comment

Tijdens de autosalon van Genève in maart vierde de Audi Q7 e-tron 3.0 TDI zijn wereldpremière. Inmiddels nadert deze zeer geavanceerde oplaadbare hybride SUV zijn productiestart. De unieke combinatie van elektrische- en TDI-dieselaandrijving met quattro-techniek trekt in het premium-segment veel belangstelling. Ook door zijn bijtelling van slechts 15% in 2016. Daarom geeft de Nederlandse Audi-importeur kopers van de nieuwe Audi Q7 e-tron dan ook een garantie-certificaat voor een productieplaats.

Voorafgaand aan zijn marktintroductie begin volgend jaar bestaat de mogelijkheid om bij de Nederlandse Audi-dealers nu al ‘live’ kennis te maken met de nieuwe Q7 e-tron. Deze previewdagen worden gehouden van 7 tot en met 30 augustus. Vanaf dat moment worden ook de certificaten verstrekt met het productieplaats-bevestigingsnummer. De definitieve consumentenadviesprijs is op dit moment nog niet bekend. De richtprijs van de Audi Q7 e-tron ligt bij ongeveer € 85.000.

e-tron met quattro-vierwielaandrijving
Met de Q7 e-tron 3.0 TDI introduceert Audi de eerste TDI plug-in hybride met quattro-aandrijving ter wereld. Bovendien is hij de eerste Audi diesel-hybride met oplaadbaar accupakket. De levering start in het eerste kwartaal van 2016. Volgens de nu bekende normen zal hij in de aantrekkelijke categorie van 15 procent fiscale bijtelling vallen. De Audi Q7 e-tron quattro combineert de voordelen van een elektrische auto met de pluspunten van de permanente vierwielaandrijving. De opgeslagen energie in het hightech 17,3 kWh lithium ion accupakket zorgt ervoor dat deze zeer ruime en comfortabele SUV tot 56 kilometer puur elektrische kan rijden. In alle rust en zonder uitlaatgas-emissie. Deze range is voldoende voor de gemiddelde woon-werkverkeer in Nederland.

Eenvoudig opladen
De laadtechniek is makkelijk en effectief. Zo kan de auto aan een gangbaar publiek laadpunt binnen twee en een half uur volledig worden opgeladen. Met de bijbehorende app is het oplaadproces ook op afstand te volgen via een smartphone of tablet. De Q7 e-tron wordt met twee laadkabels geleverd: één voor een laadpunt in het openbaar en één voor gebruik aan een gewoon stopcontact.

Sportieve én zuinige krachtbron(nen)
Uiteraard kan de krachtige elektrische aandrijving ook bijzonder efficiënt als hybride samenwerken met de speciaal ontwikkelde versie van de 3.0 TDI V6-motor. Deze combinatie waarborgt een zeer laag gemiddeld verbruik (verbruik L/km – 1,7) en maakt een grote actieradius tot ruim 1.400 kilometer mogelijk. Tegelijkertijd zijn de dynamiek en maximale prestaties indrukwekkend. Zo vergt de sprint van stilstand naar 100 kilometer per uur slechts 6,1 seconden. De topsnelheid bedraagt 240 kilometer per uur. Samen leveren beide krachtbronnen 275 kW (374 pk) en een enorme trekkracht van 700 Nm. Dat laatste is meer dan de Audi R8 V10 sportcoupé levert. Deze power wordt via de tiptronic automatische versnellingsbak en quattro-vierwielaandrijving zeer effectief op het asfalt overgebracht. De Q7 e-tron 3.0 TDI quattro combineert een uitzonderlijk zuinig karakter met sportiviteit en het comfort die een Audi Q7 zijn bijzondere positie in het premium-segment verlenen. Met een Europese normuitstoot van 46 gram CO2 kent hij de beste waarde in zijn segment. Daarvoor is veel hoogwaardige maatwerktechnologie ontwikkeld.

Wereldprimeur
Naast de efficiënte energieopslag en aandrijving, en diverse gewicht besparende constructies zoals in de nieuwe multilink wielophanging, heeft de Audi Q7 e-tron nog een wereldprimeur aan boord: het warmtemanagement. Restwarmte van de elektrische componenten gaat niet verloren, maar wordt juist ingezet voor de ook elektrisch werkende klimaatregeling van het interieur. Daarvoor is een speciale warmtepomp geïntegreerd. Dit systeem is niet eerder zo toegepast in een plug-in hybride productiemodel. Hij krijgt een op zijn plug-in hybride techniek afgestemde bediening in de standaard aanwezige virtual cockpit mee. Ook het MMI navigatie plus navigatie- en infotainmentsysteem en de 19 inch lichtmetalen velgen zijn standaard.

Exclusieve preview
Belangstellenden kunnen al in augustus bij de Nederlandse Audi-dealers kennismaken met de bijzondere mogelijkheden en het speciale exterieur- en interieurdesign van de nieuwe Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro. Officieel zijn bestellingen pas vanaf medio november mogelijk, maar in de aanloop biedt de Nederlandse Audi-importeur potentiële kopers nu al de mogelijkheid om een productieplaats te reserveren. Om de Q7 e-tron te bekijken kunnen geïnteresseerden zich inschrijven via Audi.nl

Audi Q7 Nieuw E TRON

Audi Q7 Nieuw E TRON

Audi Q7 Nieuw E TRON

Audi Q7 Nieuw E TRON

Audi Q7 Nieuw E TRON

Autopar.nl/Audi onderdelen – Op zoek naar multimedia, navigatiesystemen, accessoires, parkeersensoren, achteruitrijcamera’s of iets anders voor uw Audi? Autopar helpt u verder!

Geef een reactie

Winkelwagen

close