Bentley Mulsanne Speed officieel gepresenteerd Leave a comment

Op de Autosalon van Parijs heeft Bentley met de Mulsanne Speed een nieuw topmodel gepresenteerd dat qua luxe en prestaties zeer hoog in de rangen te vinden is. De Mulsanne Speed biedt volgens VAG ‘de snelste ultraluxe rijervaring ter wereld’.

De Bentley Mulsanne Speed is helemaal geënt op eigenaren die zelf willen rijden aldus VAG. Door een vermogen van 395 kW/537 pk, 1.100 Nm aan trekkracht, een instelbaar sportonderstel en ‘steering on demand’ beschikbaar te stellen wil Bentley de bestuurder centraal stellen. De nieuw ontwikkelde aandrijflijn, de 6¾-liter bi-turbo V8 stuwt de Mulsanne in 4,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u en vervolgens door naar een topsnelheid van 305 km/u.

Mulsanne verder verfijnd voor 2015
Naast de Mulsanne Speed vestigt Bentley de spotlights in Parijs op de ultraluxe Mulsanne sedan, die voor modeljaar 2015 verder is verfijnd. Op het gebied van efficiency heeft de Mulsanne dezelfde upgrade als de Mulsanne Speed gekregen, waardoor de 377 kW/512 pk en 1.020 Nm sterke 6¾-liter bi-turbo V8 motor voortaan eveneens 13 procent zuiniger is. Andere aanpassingen zijn de kalibrering van de versnellingsbak, met nog soepelere en relaxte gangwisselingen als gevolg, voor aanvullend comfort en raffinement. Nieuwe kleuren, leersoorten en vernistinten besluiten de lijst van noviteiten.

Bentley Mulsanne Speed-6

Bentley Mulsanne Speed-5

Bentley Mulsanne Speed-4

Bentley Mulsanne Speed-1

Geef een reactie

Winkelwagen

close