Les Legendes de Bugatti Leave a comment

Bugatti heeft zijn zesde en laatste model in de ‘Les Legendes de Bugatti’ serie op de markt gebracht. Deze serie is bedacht door Bugatti om belangrijke personen uit de geschiedenis van Bugatti te eren. Dit model in bijzonder, de ‘Veyron Ettore Bugatti’ is dan ook een hele speciale. Het is namelijk een ode aan de oprichter van Bugatti. Dit model heeft zijn uiterlijk te danken aan de ’type 41 Royale’ die door Ettore zelf ontworpen is als Bugatti’s antwoord op andere Europese luxe autofabrikanten.

Bugatti type 41 Royale
Bugatti type 41 Royale

Van dit 2,25 miljoen kostende stukje perfectie zijn helaas maar 3 modellen gemaakt, en als je er nou echt heel graag eentje wilt hebben zou je een van de eigenaren dus lief aan moeten kijken. Ze zijn namelijk al allemaal verkocht. Sterker nog, voordat deze speciale super car debuteerde waren alle modellen al verkocht. Het is eigenlijk ook geen wonder want een auto met zo’n achtergrond is door een echte Bugatti liefhebber (die een leuk zakcentje heeft) onmogelijk te weerstaan.

Alle ‘Les Legendes de Bugatti’ modellen zijn gebaseerd op de Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse. Deze kleine snelheidsduivel heeft een 8.0 liter W16 motor en als die samen met de dikke superchargers een symfonie creëren die een verbijsterende 1200 PK oplevert! Door al die opgefokte paardjes gaat deze Veyron van 0 naar 100 in 2,6 seconden en heeft als topsnelheid 410 km/h!

image

Geef een reactie

Winkelwagen

close