Lamborghini Veneno – Definitie van Supercar Leave a comment

Inmiddels is alweer de laatste Lamborghini Veneno coupé versie verkocht. Zat je er nu net aan te denken er eentje te halen, wees niet getreurd want je kan altijd nog de Roadster versie kopen. Neem dan even 3,3 miljoen euro mee anders krijg je deze Lambo niet mee. De Veneno is ter ere van het 50 jarige jubileum van de supercar fabrikant gebouwd. Exclusief is deze auto zeker, er zijn in totaal maar een dozijn van deze auto’s gemaakt (dat is als je de ‘Veneno Zero’ die van de fabriek zelf blijft niet mee telt). Er zijn van de Coupé versie drie modellen gebouwd en van de roadster versie negen.

Lamborghini-Veneno-interieur

3,3 miljoen is niet niks voor een auto. Maar, als je daadwerkelijk het geld ervoor over hebt, heb je ook wat! De 6,5 liter V12 levert een duizelingwekkende 750 pk op. Deze motor, samen met het super gestroomlijnde uiterlijk, zorgen ervoor dat de Veneno van 0 naar 100 in 2,8 seconde gaat. Dat is een hele 0,2 seconde trager dan de Bugatti Veyron GVS. Dat maakt deze Lamborghini in het accelereer wereldje de tweede snelste productieauto ter wereld!

Allemaal wel leuk en aardig zo’n super snelle motor maar laten we eerlijk zijn, de nummer één reden dat je zoveel geld gaat neerleggen voor deze wel heel indrukwekkende Lamborghini is uiteraard zijn uiterlijk. Van de vlijmscherpe gestroomlijnde body tot het super strakke carbon fiber interieur, doet ons dit vaag denken aan de Batmobile. Het is werkelijk iedereen z’n droomauto. Wat ook redelijk bijzonder aan deze auto is het feit dat het een vierwielaandrijving betreft. Het is natuurlijk niet zo’n verrassing aangezien Lamborghini hetzelfde bij de Aventador heeft gedaan, tevens moet al die paardenkrachten onder de motorkap ook enigszins in bedwang worden gehouden.

Lamborghini-Veneno-achterkant

Geef een reactie

Winkelwagen

close