porsche-racekleuren-vagpro

De comeback van de Porsche 911 in traditionele racekleuren op Le Mans Leave a comment

Porsche Exclusive introduceert de Martini Racing Edition van de 911 Carrera S in de aanloop naar de 24-uursrace van Le Mans dit jaar. Deze speciale uitvoering markeert de terugkeer van Porsche in de langeafstandsracerij. De 911 in de traditionele kleuren van Martini Racing is geïnspireerd op de styling van de klassieke Porsche raceauto’s die in de jaren zeventig vele successen behaalden. De 911 Carrera S is daarmee ook direct een eerbetoon aan de legendarische Porsche Le Mans raceauto’s zoals de 917 en de 935 ‘Moby Dick’.

De speciale Porsche 911 Carrera S Martini Racing Edition wordt in een oplage van slechts 80 stuks gemaakt en aangeboden in een beperkt aantal markten in Europa, China, Japan en Latijns-Amerika. De auto is leverbaar in de kleuren wit en zwart. Kofferdeksel, dak, achterspoiler en beide zijkanten van de auto zijn voorzien van de bekende rood-blauwe Martini Racing strepen. De speciale voorbumper van de Aerokit Cup is voorzien van een aerodynamische spoilerrand, die de auto een karakteristieke uitstraling geeft. De vaste achterspoiler van de Aerokit Cup completeert de sportieve uitstraling van de auto.

porsche-racekleuren-vagpro-1

Bij het instappen geven de roestvaststalen instaplijsten, gesierd met rood verlichte ‘911 Carrera S Martini Racing Edition’ badges, aan dat deze auto een ‘limited edition’ is. Het dashboard is voorzien van accenten in de carrosseriekleur met een ‘Martini Racing Edition’-badge. Ook het sportstuurwiel en het Sport Chrono Pakket zijn standaard bij deze speciale uitvoering. De uitgebreide standaarduitrusting is verder aangevuld met het Porsche Communication Management (PCM) met navigatiemodule, een Bose-geluidsinstallatie, een toerenteller met zwarte wijzerplaat en volledig elektrisch verstelbare, met zwart leder beklede sportstoelen.

Het hart van de Martini Porsche is een 3,8-liter zescilinder boxermotor met een vermogen van 295 kW (400 pk). De prestaties van deze uitvoering zijn gelijk aan die van de reguliere 911 Carrera S: de acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/uur vergt slechts 4,1 seconden met de PDK-transmissie en de Sport Plus-functie ingeschakeld. Het gecombineerde brandstofverbruik is 8,7 l/100 km bij een CO2-uitstoot van 202 g/km.

De Porsche 911 Carrera S Martini Racing Edition staat vanaf nu in de showroom in Nederland, Italië, Spanje, Polen, Oekraïne, Tsjechië, Cyprus, Finland en Groot-Brittannië. Vanaf augustus 2014 is de speciale editie ook leverbaar in China en vanaf oktober 2014 in Japan en Latijns-Amerika.

porsche-racekleuren-vagpro-3

Porsche 911 Carrera S Martini Racing Edition
Brandstofverbruik: 12,1 l/100 km (stad), 6,7 l/100 km (buitenwegen); gecombineerd 8,7 l/100 km; CO2-uitstoot 202 g/km.

Geef een reactie

Winkelwagen

close