Porsche Boxster Spyder achterzijde

Porsche Boxster Spyder: Het dak eraf! Leave a comment

Op de New York International Auto Show (3-12 april) presenteert Porsche de Boxster Spyder. Het het stoffen dak moet worden bediend met de hand, radio en airconditioning ontbreken en de Boxster Spyder is er uitsluitend met handgeschakelde zesversnellingsbak. De centraal geplaatste 3,8-liter zescilinder boxer met 276 kW/375 pk is de motor achter prestaties.

De Boxster Spyder heeft diverse stijlelementen van klassieke sport- en racewagens van Porsche. Echte blikvangers zijn bijvoorbeeld de ‘streamliners’ achter de hoofdsteunen – een hommage aan de Porsche 718 Spyder uit de jaren ’60. Het lichtgewicht stoffen dak met de langgerekte uiteinden doet sterk denken aan dat van vroegere roadsters, ook vanwege de handmatige bediening ervan. Alle klassieke elementen gaan fraai samen met een moderne stijl: voor- en achterzijde van de Boxster Spyder zijn identiek aan die van de onlangs gepresenteerde Cayman GT4.

Pure prestaties
De Boxster Spyder is volledig gericht op sportiviteit. Hij beschikt over een verlaagd (-20 mm) sportonderstel en over de remmen van de 911 Carrera. De 3,8-liter zescilinder boxermotor met 276 kW/375 pk zorgt voor een sprint van 0-100 km/h in 4,5 seconden. De topsnelheid bedraagt 290 km/h en het gemiddelde verbruik 9,9 l/100 km (NEDC).


Puristisch

Ook in het interieur staat alles in het teken van een pure, sportieve rijbeleving. De lichtgewicht sportkuipstoelen bieden de juiste steun en met het kleine sportstuur (diameter 360 mm) is de Boxster Spyder zeer precies te plaatsen. Om het gewicht zo veel mogelijk te beperken, ontbreken airconditioning en audiosysteem. Beide zijn echter zonder meerprijs te leveren. Ook het Porsche Communication Management (PCM) met vele functies is optioneel leverbaar.

De Boxster Spyder is vanaf april leverbaar in Nederland. De prijs bedraagt € 116.700.

[taq_review]

* In dit bericht vermelde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BPM/BTW, exclusief afleverkosten. Lees de algemene verkoopinformatie op www.porsche.nl
vagpro-10-Porsche-Boxster-Spyder

vagpro-09-Porsche-Boxster-Spyder

vagpro-08-Porsche-Boxster-Spyder

vagpro-07-Porsche-Boxster-Spyder

vagpro-06-Porsche-Boxster-Spyder

vagpro-04-Porsche-Boxster-Spyder

vagpro-03-Porsche-Boxster-Spyder

vagpro-2-Porsche-Boxster-Spyder

vagpro-1-Porsche-Boxster-Spyder

Mede mogelijk gemaakt door:

Autopar.nl – Volkswagen, Audi, Seat en Skoda Navigatie & Multimedia – Op zoek naar multimedia, navigatiesystemen, accessoires, parkeersensoren, achteruitrijcamera’s of iets anders voor uw Volkswagen, Audi, Seat of Skoda? Autopar.nl heeft ze!

Geef een reactie

Winkelwagen

close