Transporter T6

De nieuwe Volkswagen Transporter T6 Leave a comment

Volkswagen Bedrijfswagens heeft gistervanavond in Amsterdam de Transporter T6 gepresenteerd. Wat ooit begon met een eenvoudige schets door Ben Pon senior, grondlegger van de Nederlandse Volkswagen-importeur, resulteert 65 jaar en 12 miljoen Transporters later in deze compleet nieuwe, zesde generatie Transporter, de T6.

Een moderner en scherper design, zuinigere motoren, nog meer veiligheid en comfort, en tal van slimme innovaties vormen de highlights van de T6. Hij staat vanaf juli bij de Nederlandse dealers. In de aanloop naar de introductie maakt Volkswagen Bedrijfswagens de adviesprijzen bekend.

Veiligheid
De T6 kan worden uitgerust met een groot aantal veiligheidsinnovaties. Bijvoorbeeld Front Assist, dat kop-staartbotsingen voorkomt, en een noodstopsysteem voor in de stad. Standaard wordt de Transporter geleverd met multi-collision brake – dat doorschieten na een ongeval voorkomt. Tot slot krijgt hij Trailer ESP, een elektronisch stabiliteitssysteem voor aanhangers.

Mogelijkheden Transporter T6
Naast de gesloten bestelwagen, Kombi- en chassis-versies komen er Dubbele Cabine-uitvoeringen en een Multivan. De laadruimte is nog beter toegankelijk dankzij een eenvoudiger – optioneel elektrisch – te bedienen achterklep.

Comfort
De Transporter bedient zijn bestuurders met meer comfort dan ooit. Bijvoorbeeld met opties als een instelbaar onderstel (DCC), adaptieve cruise control (ACC) en grootlichtassistent (Light Assist). Vermoeidheidsherkenning is standaard. De zesde generatie Transporter biedt daarnaast nieuwe infotainmentmogelijkheden, waaronder diverse connectiviteitsopties.

Nieuwe motoren
Naast de vertrouwde Euro 5-diesels krijgt de T6 onder de aanduiding ‘EA288 Nutz’ compleet nieuwe Euro 6-motoren. Deze 2.0-liter TDI is er in vier versies: met 62 kW/84 pk, 75 kW/102 pk, 110 kW/150 pk en 150 kW/204 pk. Er zijn ook twee 2.0-liter TSI-benzinemotoren: met 110 kW/150 pk en 150 kW/204 pk. Gemiddeld ligt het vastgestelde verbruik van de Euro/6 diesels zo’n 15 procent lager, een besparing van gemiddeld een liter per 100 kilometer.

[taq_review]

Interieur T6

Achterbank interieur T6

Achterzijde T6

Voorzijde T6 rood

Dashboard Transporter T6

Transporter T6 voorzijde grijs

Transporter T6 voorzijde grijs

Transporter T6 voorzijde grijs

Transporter T6 voorzijde twotone rood wit

Transporter T6 twotone rood wit voor en achter

Transporter T6 achterzijde twotone rood wit

Transporter reeks VW

Mede mogelijk gemaakt door:

Autopar.nl/transporter – Volkswagen Transporter Navigatie & Multimedia – Op zoek naar multimedia, navigatiesystemen, accessoires, parkeersensoren, achteruitrijcamera’s of iets anders voor uw Volkswagen Transporter? Autopar.nl heeft ze!

Geef een reactie

Winkelwagen

close