Porsche Cayman S vs. Caterham 7 Roadsport 140 Leave a comment

Zo vlak voor het weekend is een dragrace altijd leuk, en dan bedoelen wij geen kerels in een jurk die een rondje hardlopen, maar machine tegen machine. Wat gebeurd er bijvoorbeeld wanneer je een Porsche Cayman S tegen een veel lichtere Caterham een kilometer laat rijden? Daar zijn wij en blijkbaar meer mensen benieuwd naar.

Deze race is gebaseerd op een ‘power-to-weight’ ratio, wat wil zeggen dat deze voor beide wagens ongeveer gelijk zijn. Betekent dit dat beide wagens even snel zijn? Het onderstaande filmpje laat het zien. Met een gewicht van zo’n 1400 kilo, is het zeker niet eenvoudig om de Porsche een beetje fatsoenlijk vooruit te branden. Gelukkig voor de eventuele bezitters heeft de Duitse fabrikant 325pk uit de zescilinder weten te persen, wat natuurlijk helpt. Daar tegenover staat de Caterham 7 Roadsport 140 van nog geen 600 kilo, met 140pk. Lekker fel, lekker snel. Een skelter met een beest van een motor.

Beide wagens zijn niet gemaakt, of ge-customized, voor dit soort races, wat het geheel alleen maar leuker maakt. De Caterham is auto voor de pure fun, die ook nog eens ontzettend hard gaat. En de Cayman? Een soort beschaafde versie van de befaamde 911. Daar kun je ook nog mee thuis komen als je de midlife crisis voorbij bent.

Het filmpje laat precies zien hoe de race verloopt en welke factoren er meespelen. Zo kan een kind zien dat de Caterham dan wel veel kleiner is, maar dat de Porsche weer een stuk aerodynamisch is vormgegeven. Daarbij is de Porsche voorzien van wat meer technische snufjes, zoals de mogelijkheid om verschillende rijstijlen in te stellen. Merk je deze verschillen bij de finishlijn? Je ziet het in het filmpje!

Geef een reactie

Winkelwagen

close