Nieuwe ŠKODA Fabia & Fabia Combi gedebuteerd in Parijs Leave a comment

De compleet nieuwe ŠKODA Fabia viert op de Autosalon van Parijs (2 t/m 19 oktober 2014) een dubbele première: als Hatchback én als Combi. De derde generatie is zuiniger dan haar voorgangers en biedt innovatieve veiligheidssystemen, comfort en infotainmentsystemen die normaliter alleen in grotere auto’s zijn te vinden. De bagageruimte is met 330 liter de grootste in zijn klasse. Na de ŠKODA Octavia is de ŠKODA Fabia het bestverkopende ŠKODA model met in totaal bijna 3,5 miljoen geproduceerde exemplaren sinds 1999.

“De nieuwe ŠKODA Fabia is, in ieder opzicht, meer auto en biedt zowel innovatieve technologie als een strak design vol emotie”, aldus ŠKODA CEO Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. “Een geweldige auto voor hart en verstand, ideaal voor de moderne, stedelijke mobiliteit van vandaag. Wij zijn ervan overtuigd dat de nieuwe Fabia een volgend hoofdstuk in het succesverhaal van dit model zal schrijven, nieuwe klantengroepen voor zich zal winnen en, als een belangrijke pijler van onze groeistrategie, de reputatie van het merk op de internationale markten verder zal versterken”, aldus Vahland.

VisionC
De nieuwe ŠKODA Fabia laat als eerste productiemodel zien hoe de ontwerprichting van ŠKODA is geëvolueerd naar een expressiever design. Voor de eerste keer hebben de ŠKODA ontwerpers designelementen van het VisionC designmodel in serieproductie gebracht. Tegelijkertijd zijn er ook invloeden van ŠKODA Motorsport zichtbaar. De nieuwe Fabia en Fabia Combi zijn 90 mm breder en 31 mm lager dan hun voorgangers.

Compacte auto met de nieuwste technologie in de VAG-stal
Een primeur is de nieuwe MirrorLink™ technologie, waarmee smartphone apps eenvoudig aan de Fabia gekoppeld en bediend kunnen worden. Dankzij de nieuwe motoren (vier benzine en drie diesels), een verlaagd gewicht – de lichtste uitvoering weegt 980 kg – en een verbeterde aerodynamica, is de nieuwe ŠKODA Fabia tot 17 procent zuiniger. De meest efficiënte ŠKODA Fabia komt in 2015, wanneer de Greenline verschijnt met de 55 kW (75 pk) 1.4 TDI. Deze heeft een dieselverbruik van slechts 3,1 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van slechts 82 g/km.

skoda-fabia-3

skoda-fabia-2

Skoda & Veiligheid
Voor het eerst beschikbaar in een Fabia is de Front Assistant met geïntegreerde noodremfunctie en de de Multi-Collision Brake. De Front Assistant maakt gebruik van een radarsensor de voortdurend de afstand meet tussen de Fabia en de voorligger. Wanneer de afstand te klein wordt, grijpt de assistent met een steeds hogere intensiteit in om een botsing te voorkomen – van optische en akoestische waarschuwingsignalen tot korte rembewegingen en een automatische noodstop. De Multi-Collision Brake vermindert het risico dat het voertuig wordt betrokken bij een botsing direct na een ongeval. Wanneer het systeem op de weg waar de Fabia rijdt een aanrijding detecteert, schakelt het automatisch de remmen in.

De nieuwe Fabia heeft ook andere, slimme veiligheidssystemen: Driver Activity Assistant (vermoeidheidsdetectie), Hill-Hold Control en een elektronische bandenspanningsmeter. Voor meer comfort zijn er opties als KESSY (Keyless Entry Start en exit SYsteem), parkeersensoren voor en achter en een groot panoramisch glazen dak.

Geef een reactie

Winkelwagen

close