Robuust: Volkswagen Golf 7 Alltrack Leave a comment

Zoals wij van VW gewend zijn maken ze graag een uitstapje naar een wat robuuster terrein in en de normale Golf 7 Variant is hier niet bepaald voor geschikt. Wij zagen de Alltrack al vaker langskomen in de geschiedenis van VW, nu is het de beurt aan de Volkswagen Golf 7 Alltrack! Dit nieuwe model, wat vanuit de basis een Golf Variant is, heeft een paar veranderingen gekregen waardoor deze normale Variant getransformeerd is naar een off-roading spektakel.

Dit nieuwe model zal een vierwielaandrijving krijgen waardoor je met gemak ruw terrein kan begaan. Een leuke feature is dat het vierwielaandrijfsysteem ‘aan kan voelen’ of je je op ruw/oneffen terrein bevindt, hij schakelt automatisch van de twee voorste wielen naar alle vier zodra hij merkt dat de auto minder grip heeft of een vorm van onbalans signaleert. In Nederland vooral erg handig bij bijvoorbeeld gladheid dus.

Kopers van de Golf 7 Alltrack hebben keuze uit vier verschillende motoren. De nieuwe 177pk 1.8 TSI is de enigste benzine motor van de vier. Verder is er nog keuze uit 108pk 1.6 TDI diesel motor en de 2.0 TDI motoren met keuze uit een 148PK versie en een 181pk versie. De 1.8 TSI en de 2.0 TDI(181pk versie) zorgen er beide voor dat deze ruige familie auto in een fraaie 7.8 seconden van 0 naar 100 gaat.

Verdere aanpassingen zijn in het exterieur te vinden. Van de grill tot de strakke zilveren en zwarte accenten rond de bumpers is het duidelijk aan te merken dat dit model alles behalve een normale familie auto is. Ook is de Alltrack 20 mm verhoogd om hem zo extra begaanbaar te maken rond ruig terrein.

golf-alltrack-vagpro-3

golf-alltrack-vagpro-2

Geef een reactie

Winkelwagen

close