Bentley is bezig met een nieuw sportmodel Leave a comment

Bentley is weer op ontwikkeltour, er zijn geruchten dat het huidige management de aangekondigde SUV niet alleen presenteert maar ook bezig is met een sportmodelletje.

Volgens Bentley´s CEO Wolfgang Dürheimer, worden er al weer plannen gemaakt voor en nieuw model, of dit een sportieve Bentley of juist een meer traditioneel model zal zijn, daar zijn ze nog niet over uit. Dürheimer ziet het met beide modellen wel zitten “Zelf zou ik het liefst willen dat we beide modellen bouwen” Zei Dürheimer “Er zal dan uiteraard wel een businesscase voor beide modellen moeten komen”. In eerste instantie zal het bedrijf kijken welk model waarschijnlijk het meest zal opleveren, en die gaan produceren.

In de toekomst zal Bentley zich meer en meer gaan richten op vier wiel aangedreven auto’s en W12 motoren. Nu zal het bedrijf zich eerst gaan richten op twee SUV modellen. Het budget voor de R&D betreft deze modellen en toekomstige plannen van Bentley zal de grootste zijn in 95 jaar geschiedenis. Denk hierbij aan ongeveer 630 miljoen euro. Dat is veel ja. Dit geld geven ze dus uit tussen nu en 2016 aan het ontwikkelen van nieuwe modellen. Tja, wanneer er vraag naar is moet er ontwikkeld worden. China is momenteel de snelst groeiende markt terwijl Amerika nog steeds de best verkopende markt is met 1388 auto’s.

Het idee van Dürheimer is dat de Bentley’s van hedendag het beste van nu en van vroeger moet hebben. Denk hierbij aan moderne snufjes maar omlijst met oude accenten. Zo wordt er hout gecombineerd met leer en zullen de ‘oude’ kleuren weer gekozen kunnen worden. Er kan bijvoorbeeld keuze gemaakt worden uit o.a. Acid Green en Britisch Racing Green. Iets wat wij bij oudere Bentley’s veelal zagen. Met dit budget van Bentley verwachten wij officiële aankondigingen binnen een aanzienlijke tijd! Wij houden je op de hoogte.

De Azure, waarvan details waarschijnlijk in het nieuwe sportmodel terug te vinden is.
De Azure, waarvan details waarschijnlijk in het nieuwe sportmodel terug te vinden zal zijn.

Geef een reactie

Winkelwagen

close