Volkswagen Amarok Canyon: Oranje boven! Leave a comment

Fan van de Amarok? VW laat zien dat ze nog niet klaar zijn met het grote succes van de Amarok. Op de Geneve motor show liet VW de Amarok Canyon concept car zien. De Canyon is de ruigere variant van de standaard VW pick-up. Het is dan ook geen verrassing dat de sport ‘’Kayak-freestyle’’ als grootste inspiratiebron diende. Je kunt moeiteloos twee kajaks kwijt in de Amarok Canyon laadbak.

Wat het model anders maakt van het origineel is dat hij 8,5 cm hoger is en extra brede banden heeft, hieraan is goed te zien dat dit concept gefixeerd is op een ruig levensstijl. Verder is de Canyon ietsjes dikker dankzij de wat bredere spatborden en automatisch naar buiten schuivende treeplanken, ruig en ook nog praktisch, wat wil je nog meer? Ook zeer opvallend is de vel oranje lak en de vier grote schijnwerpers op het dak. De achterlichten zijn smoke uitgevoerd en de lak is niks minder dan opzichtig te noemen, leuk detail is dat de bodemplaat van de Canyon ook in een contrasterende kleur is uitgevoerd.

Dikke schijnwerpers jonguh!
Dikke schijnwerpers jonguh!
Lastig om naast te stappen , die treeplanken van de Canyon
Lastig om naast te stappen , die treeplanken van de Canyon

Het lijkt erop dat de Canyon als thema voor het interieur een contrast van licht grijs en donker grijs behoud, dit is terug te zien in de met leer bekleden stoelen en de binnenkant van de portieren. Over het algemeen heeft de Canyon een ruim interieur, ook voor de passagiers wat je niet al te vaak terug ziet in een pick-up.

Wil je met je Amarok je achtertuin omwoelen? Dat kan en niemand houdt je tegen, de Amarok is namelijk uitgerust met een 2-liter TDI bi-turbo motor. Deze is goed voor een net zo’n ruige 180 pk en levert 400(!) Nm koppel. Daarnaast heb je ook nog eens de mogelijkheid om de vierwielaandrijving met sperdifferentieel zelf in of uit te schakelen wanneer nodig, altijd handig.

Twee kajaks mee, past precies in de Canyon
Twee kajaks mee, past precies in de Canyon

Geef een reactie

Winkelwagen

close