De nieuwe Volkswagen Polo 6!(?) Leave a comment

Wat wij nu weer tegenkwamen in onze zoektocht naar de beste VAG nieuwtjes, een paar hele overtuigende foto’s van de vermeende nieuwe Polo! Lekkere facelift en toch weer een andere auto zoals wij deze gewend zijn. Zoals je aan de achterkant van de nieuwe Polo kan zien heeft het ontwerpteam een overtuigende peptalk gekregen in de rust want deze is niets wat wij gewend zijn van de Polo. De grote lijn van voor naar achter is daarentegen wel weer zeer herkenbaar. De hoofd van de stylist Klaus Bischoff heeft de auto qua design en interieur meer naar de Golf 7 verplaatst. De wielbasis iets toegenomen maar de lengte en breedte veranderd weinig.

nieuwe-polo-2014-achterkant

Natuurlijk is er straks de keus uit een 3 en 5-deurs van de nieuwe VW Polo. De keuzes uit de Trendline, Comfortline en Highline zijn weer van toepassing en zal er weer gekozen kunnen worden uit een diesel of BlueMotion variant. Wij vangen diverse geruchten op dat er ook sprake zou zijn geweest zijn van een nieuwe Speedster en Cabrio, maar die zouden te duur zijn in de productie. Een CrossPolo wordt niet geheel uitgegumd en kunnen wij wellicht binnenkort aanschouwen op een schets van Volkswagen.

Motorkeuzes
De drie-cilinder motoren van de nieuwe VW Polo:
1.0 TSI 95 PS / 160 Nm
1.0 TSI 110 pk / 200 Nm
1.8 GTI 185 pk / 250 Nm
2.0 WRC 231 pk / 370 Nm
1.4 TDI 75 pk / 210 Nm
1.4 TDI 90 pk / 230 Nm
1.4 TDI 105 pk / 250 Nm

Standaard keuzes, prima motoren, niks nieuws, maar wat zien wij daar? Yes! Daar lezen wij de GTI en de WRC! De 2 liter WRC met 370 Newton/metertjes aan koppel en 231 pk. Dat willen wij meemaken. Er komen nog wat nieuwe snufjes in de nieuwe Polo, denk aan ASR, ABS, ESP, LED DRL, CEB (City Emergency Braking) etc etc. Eigenlijk verwachten wij dit natuurlijk in deze auto, dus wijden wij van Vagpro.nl hier pas over uit als deze echt wordt gepresenteerd. Deze kleine grote jongen wordt naar verwachting in de loop van 2015 pas gepresenteerd waarna je deze in 2016 kan afhalen bij je favoriete VW dealer. Bekijk het artikel voor meer foto’s en informatie. Wat vind jij van deze Polo? Wij houden u in ieder geval op de hoogte!

Autopar.nl – Volkswagen, Skoda, Audi Navigatie, bluetooth, parkeersensoren, beveiliging en accessoires webshop origineel VAG. Alles om uw auto in de juiste richting te laten rijden.

Geef een reactie

Winkelwagen

close