De Volkwagen Beetle GRC Leave a comment

Dat Red Bull sporten een extreem tintje geeft, wisten we al een tijdje. Sinds 2009 bestaat er ook een Red Bull Global Rallycross Championship, een kampioenschap waarin actie en snelheid de dienst uitmaken. Volkswagen begrijpt dat en introduceert een waanzinnige rallyversie van de Beetle in het speelveld.

Aan de buitenkant is al te zien dat de wagen is aangepast: Extra luchtinlaten bij de motorkap en aan de zijkanten moeten zorgen voor wat extra koeling en de imposante spoiler op de achterklep zorgt ervoor dat de VW Beetle GRC niet opstijgt. Wat echter nog leuker is dan de dikke body, is wat er onder de motorkap zit.

vagpro-beetle-grc-1

We moesten het zelf een aantal keer opnieuw lezen om het te geloven, maar de Volkswagen Beetle GRC trekt nogal waanzinnig op. Binnen 2,1 seconden kan je de 100 km/h behalen. Hoe de Duitsers dat uit een 1.6 liter viercilinder weten te trekken is ons een raadsel, maar we durven nu niet meer te beweren dat de Beetle met zijn 544 PK een vrouwenauto is.

Coureurs als voormalig F1 rijder Scott Speed en Top Gear USA presentator Tanner Faust reden tot nu toe in een aangepaste VW Polo. Vanaf nu mogen zij proberen om dit beestje in bedwang te houden, dat door vier wielen wordt aangedreven. Hier op de redactie zou iedereen wel een dagje met ze willen ruilen.

vagpro-beetle-grc-3

Geef een reactie

Winkelwagen

close