Stage lopen bij Volkswagen? Win deze plek! Leave a comment

Voor het eerst in haar geschiedenis heeft Volkswagen een wereldwijde ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Ben je enigszins getalenteerd op het gebied van grafisch ontwerp? Doe dan je best en schets een concept voor een auto die gebruikt gaat worden in een computergame.

De drie beste inzendingen zullen uiteindelijk worden uitgenodigd om zes maanden een stage te komen lopen bij de Volkswagen Design afdeling in Wolfsburg. De titel voor de wedstrijd luidt ‘Create a cool video game car for Volkswagen!’ het enige waar de ontwerpen echt aan moeten voldoen, is dat er in de verte nog wel een Volkswagen in herkend moet worden. Verder mag je dus maken waar je zelf zin in hebt!

Met de wedstrijd hoopt Volkswagen nieuw jong talent te vinden. Hoofd van de jury en design afdeling is Klaus Bischoff en hij kijkt uit naar de inzendingen. β€œHet perspectief en de houding van jonge ontwerpers ten opzichte van mobiliteit en auto’s is iets wat ons constant bezig houdt. Met deze nieuwe benadering hopen we nieuw en uniek talent te ontdekken.” Het vooruitzicht om samen te mogen werken met de ontwerpers van Volkswagen tijdens echte projecten is dan ook een passende beloning voor gemotiveerd talent.

Het is niet de allereerste keer dat Volkswagen een ontwerpwedstrijd organiseert. In 2011 vroeg Volkswagen om ontwerpen voor elektrische auto’s aan deelnemers uit China, Rusland en India. De ontwerpen voor de wereldwijde wedstrijd zullen worden beoordeeld op innovatie, uitvoering en implementatiemogelijkheden.

Volkswagen haar design criteria
Volkswagen haar design criteria

Op 30 september van dit jaar zullen de winnaars bekend worden gemaakt en tot 14 augustus 2014 heb je de kans om jouw hersenspinsel in te sturen. Een jury bestaande uit experts van de Volkswagen Design divisie zullen beoordelen welke drie ontwerpers voor de stage zullen worden uitgenodigd. Meer informatie over deelname vind je op www.volkswagen-design-contest.com.

Je kan het zo gek niet bedenken, VW is benieuwd naar jouw idee!
Je kan het zo gek niet bedenken, VW is benieuwd naar jouw idee!

Geef een reactie

Winkelwagen

close