De nieuwe Porsche Cayman GTS Leave a comment

Zoals het geval is bij vrijwel elk model van Porsche, is er ook over de Cayman een GTS-sausje gegoten. Dit heerlijke beest staat vanaf deze maand bij de dealer en doet nog maar heel weinig onder voor grote broer 911.

Aan de buitenkant zien we licht getinte ramen, zwarte lijnen om de lichten, getinte lenzen over de achterlichten, fraaie 20″ Carrera S velgen en een centraal geplaatste sportuitlaat. Zo kun je deze zomer tenminste fatsoenlijk bij je familie aankomen. Aan de binnenkant zien we een Alcantara aankleding, mooie sportstoelen en de letters ‘GTS’ staan in elke hoofdsteun geborduurd. Al met al zit je behoorlijk comfortabel in de Porsche Cayman GTS en dat is nodig ook.

2015-porsche-cayman-gts-photo

Uit het middenblok van 3,4 liter wordt 15 pk extra geperst, waardoor het geheel nu op 340 hele paardenkrachten uitkomt. Dit betekent dat als je een keer bij het stoplicht staat en laat bent, je van 0 naar 100 kilometer per uur kunt gaan in 4.6 seconden. Houd je dan je voet nog even op het gaspedaal, dan haal je uiteindelijk de 285 kilometer per uur.

Deze Grand Turismo Sport wordt geleverd met PDK, PASM en een Sport Chrono Package. Laten we dat even toelichten zodat je weet wat voor verschil het maakt. PDK staat voor Porsche Doppel Kupplung. Deze lekker Duitse naam staat voor een semi-automatische versnellingsbak, waarbij de zes versnellingen op twee koppelingen geschakeld staan. Er is constant maar één koppeling actief en de andere zet alvast de volgende versnelling ‘klaar’. Dit betekend dus veel kortere schakeltijden, zonder krachtonderbreking.

PASM staat voor Porsche Active Suspension System en dit systeem versteld continu het schokdempersysteem. Als bestuurder kun je kiezen uit de standen ‘Sport’, ‘Comfortabel’ en ‘Normaal’ en PASM regelt de rest door middel van sensoren die de bewegingen van je auto registreren.

porsche-cayman-gts-rear

Tenslotte is het Sport Chrono Package een lading aan sportieve gadgets die het rijden nog een stukje leuker maken. Denk aan een digitale en analoge stopwatch die in het dashboard is verwerkt en een heuse ‘launch-mode’ en een iets stugger onderstel.

Groter en beter dan de Porsche 911 zal de Cayman nooit mogen worden, maar het is duidelijk dat net model met de GTS uitvoering een mooie groeispurt heeft doorgemaakt.

2015-porsche-cayman-gts

Geef een reactie

Winkelwagen

close