Volkswagen partner van OneFootball Brasil Leave a comment

Mensen die van auto’s houden, houden vaak ook van voetbal. En van apps. De mensen van Volkswagen verbonden de puntjes en presenteren als partner de Onefootball Brazilië app. Het merk ondersteunt de voetbalsport over de hele wereld en in Nederland is de autobouwer bijvoorbeeld ook supplier van de KNVB. Zoals de naam al een beetje verklapt, is deze Nederlandstalige app vooral handig om het komende WK te volgen.

Bij het opstarten van de app wordt je meteen gevraagd wat je favoriete team is en kun je push-notificaties instellen voor wanneer er nieuws is over de teams die je volgt. In wezen ziet het er uit als een veredeld speelschema, maar overal kun je dieper ingaan op onderwerpen, spelers en teams. Zelfs de twitterfeeds van verschillende spelers zijn te volgen. Helaas zijn er van de helft van de voetballers geen foto’s beschikbaar, wat er toch wel armoedig uitziet. Hopelijk wordt dit voor aanvang van het WK alsnog aangepast.

one_football1

Per wedstrijd kun je daarnaast voorspellen wie er wint en vooraf zullen er voorbeschouwingen zijn. Tijdens de wedstrijd loopt er een liveticker die de ontwikkelingen rechtstreeks verslaat. Met een chatfunctie kun je vertellen wat je zelf van de wedstrijd vindt en na afloop kun je onder andere de man-of-the-match bepalen. Ook zijn er persconferenties en interviews te bekijken. Buiten de wedstrijden om is er overigens ook genoeg nieuws om je aan te vergapen; vrijwel elk artikel of video met een link naar een van de spelers, teams of bondscoaches is eenvoudig te vinden.

Al met al is het goed te begrijpen dat Volkswagen partner is van Onefootball Brasil. Het is een goed vormgegeven staaltje interactiviteit, dat fijn werkt en bijzonder veel functies en statistieken kent. De app is te verkrijgen op alle grote mobiele platformen en kost je niks. Voor Volkswagen is dit een goede manier om te laten zien dat ze sport ondersteunen. Volgend jaar komt daar overigens een samenwerking met de KNVB bij om sportiviteit op amateurvelden te verbeteren. Meer daarover volgt in een later artikel.Geef een reactie

Winkelwagen

close