Audi SQ7 Concept

De nieuwe Audi SQ7: Met gierende banden over het Testcircuit! Leave a comment

Het prototype van de Audi SQ7 al eens mogen bewonderen? Wij hebben er online een filmpje van gevonden waar je deze auto snoeihard over een circuit ziet glijden. Glijden ja, want er zit zoveel vermogen in deze versie dat je het motorgeluid maar moeilijk kan onderscheiden van de gierende banden. Voor een Q7, welke een redelijk hoog zwaartepunt bezit, gaat deze nog behoorlijk rap door de bochten en weet hij genoeg grip te houden. Het is en blijft een SUV wat aangeeft dat race-asfalt niet zijn ondergrond van keuze is. De Audi engineers hebben toch meer ingezet op snelheid en acceleratievermogen, ze hebben de Q7 namelijk op dieet hebben gezet en iets overhouden wat 300 kg lichter is uitgevoerd: de SQ7.

Zoals je kan zien is de SQ7 redelijk beplakt, Erlkönig noemen ze dat. Dit natuurlijk omdat het een concept is wat zoveel mogelijk afgeschermd moet worden voor de pers en de grote publiek. Wordt de SQ7 dan compleet anders dan dat wij hem hier zien racen? Nee, de Audi SQ7 is nu al in zo’n vergevorderd stadium van ontwikkeling dat er wel iets heel bijzonders moet gebeuren willen ze nu nog van het model afwijken. De enige verrassing zal nu nog de motor en de specs rond de auto kunnen zijn.

Achterzijde SQ7

Je ziet aan de achterkant van de SQ7 dat deze is voorzien van twee paartjes uitlaten. Dit, in combinatie met de motorgeluiden die je kan opvangen, doet vermoeden dat dit een SQ7 benzinemotor is, qua specs zijn wij nog nergens achter, maar wij hopen natuurlijk op minimaal een V8. Een versie met dieselmotor zagen wij eerder in S modellen voorbij komen, dus het zal ons niks verbazen wanneer ook de SQ7 zal kunnen worden uitgerust met een dieselmotor. Ook qua prijzen is ons nog niks bekend, wij houden u op de hoogte!

Voorzijde SQ7

Geef een reactie

Winkelwagen

close