Subaru WRX tegen Porsche Cayman race

Porsche Cayman vs. Subaru WRX STI Leave a comment

Wanneer je een Subaru WRX STI uit 2015 tegenover een net zo jonge Porsche Cayman laat racen..welke wint er dan?! Leuke vraag, en het antwoord is gewoon online te bezichtigen. Dit kwamen wij tegen op YouTube. Een race tussen deze bijzondere giganten.

De Cayman is niet direct de Porsche waar je aan denkt als iemand aan je vraagt: ‘Noem eens even snel drie Porsche types op!’ Dan zal je antwoord waarschijnlijk bestaan uit ‘911, Boxster en Cayenne’. De Cayman is voor de niets vermoedende onder ons het kleine rebelse broertje van de 911 en tegelijkertijd de evil-twin-brother van de Boxster (wanneer deze zou bestaan met een hardtop). Zoals een aantal Porsche liefhebbers is de 911 nog altijd de enige echte en zijn types zoals de Cayman en Boxster toch mindere aftreksels van het icoon. Wij zijn het hier overigens niet mee eens, maar dat niet terzijde. Je kan zo enorm veel lol hebben in een goede Boxster of een elegante Cayman en het Porsche gevoel is er gewoon, echt.

Leuk zo’n race tussen west en oost. De Duitsers weten hoe ze een rappe auto kunnen bouwen, de Japanners zijn ook niet gek (op autogebied) en komen om de zoveel tijd met een nieuwe frisse Impreza WRX. En dat is ook niet zo vreemd, de Impreza is een vast nummertje van de Japanners en blijft populair. Ooit erg bekend geworden op rallyterrein is de WRX een ode aan de vele bochten op Europees grondgebied. Want als iets door een bocht kan gaan met een behoorlijk tempo, dan is het een Subaru Impreza WRX wel. Deze video gaat daar niet over. In deze video gaat het metaal gewoon rechtdoor en heeft een tamelijk verrassend, misschien ook niet, einde.

De Impreza WRX heeft een hoger koppel en ook meer vermogen, dat ziet er niet goed uit voor de Cayman dus. De Duitser heeft een beter dieet als de Impreza en weegt 135kg minder. De WRX is geleverd met een vierwielaandrijving, genoeg tractie dus. De Porsche heeft een motor in het midden met een direct overbrenging op de achteras. Je weet nog steeds niet wie gaat winnen he? Laat je verrassen door het resultaat van deze strijd!

Geef een reactie

Winkelwagen

close