Volkswagen XL1

Volkswagen XL1 zeldzamer dan de Veyron Leave a comment

Een Volkswagen diesel hybride die 1:100 gaat, al je geld verspillen aan tanken is er dus niet meer bij! Misschien heb jij hem al langs zien rijden? Maak je maar geen zorgen als je dat niet hebt, hij is namelijk nogal zeldzaam. Zeldzamer dan een Bugatti Veyron, er zijn namelijk maar 250 exemplaren van de XL1.

Wat is er eigenlijks zo aantrekkelijk aan een auto van meer dan 100.000 euro die maar 74 Pk heeft? Nou, naast het feit dat het lijkt alsof je uit de toekomst komt is tanken ook geen probleem meer aangezien er een plaatje van dit ding achter het woord ‘zuinigheid’ in de Dikke Van Dale staat. Maar het gaat Volkswagen helemaal niet om het geld met deze super efficiënte auto. Volkswagen probeert hier mee duidelijk te maken dat we de technologie hebben om dit soort auto’ s werkelijkheid te laten maken. Deze hybride heeft namelijk een uitstoot van 21 gram CO2 per kilometer wat deze auto de meest efficiënte vloeibaar-brandstof auto maakt. Echt traag is de XL1 ook niet, de XL1 gaat van 0 naar 100km/h in 11.9 seconden.

Volkswagen XL1

Het interieur mag er ook wezen, het design is strak en is een combinatie van carbon fiber en stalen randen. De stoelen zouden zo in een raceauto passen. Het is misschien even wennen, de zijspiegels mogen eigenlijk geen spiegels meer genoemd worden, waarom niet? De buitenspiegels zijn vervangen door monitoren in de zijpanelen van de portier die een live feed tonen van camera’s die langs de auto zijn geplaatst, weer een beetje minderluchtweerstand! Het is dan ook niets voor niets de meest efficiënte auto op vloeibaar brandstof. Goed bezig Volkswagen!

Geef een reactie

Winkelwagen

close