Porsche’s nieuwe 4-cilinder motoren Leave a comment

Het blijft een vreemd, een viercilinder in een Porsche. Zo waren de 356, 912 en 944 bijvoorbeeld al voorzien van een dergelijke motor en dat vervreemd ons nog steeds een beetje. In een Porsche hoort toch minimaal een zescilinder? Ach, qua uitstoot en dergelijk is het goed te begrijpen dat minder cilinders best goed te verkopen is. Maar dat men nu zou werken aan een viercilinder-boxermotor voor de Boxster en Cayman, daar stonden we toch even van te kijken.

Volgens de geruchten is deze direct ingespoten turbocharger al langer dan een jaar in ontwikkeling, maar het Britse blad Car claimt nu ook specificaties te hebben. Zo zouden er drie varianten komen, een 1.6, 2.0 en 2.5 liter. Het klinkt vrij licht, maar uit de laatste wordt schijnbaar toch 360 paardenkracht getrokken. De 1.6 Liter moet het doen met 210 paardenkrachten en zou bedoelt zijn voor een nog te verschijnen sportwagen. Het is nog niet zeker of dit onbekende model ooit in productie komt en dus staat de lichtste versie van de ‘flat-four-engine’ zelf ook op losse schroeven.

Dit betreft de Porsche Typ 547 4-cylinder boxer engine Furhmann
Dit betreft de Porsche Typ 547 4-cylinder boxer engine Furhmann

Zelf hult Porsche zich nog in stilzwijgen. Nick Twork, woordvoerder van de Duitse autofabrikant zegt heel simpel dat er geen commentaar wordt gegeven op speculatie over toekomstige producten. De enige andere automaker die dergelijke boxermotoren maakt is overigens Subaru. Nu zijn de geluiden die uit een Impreza komen en de bijbehorende prestaties natuurlijk niet kinderachtig, dus wij zien het allemaal wel gebeuren. Zodra we wat meer horen, lees je het hier op Vagpro.nl!

Geef een reactie

Winkelwagen

close