Nieuwe Skoda Fabia zonder camouflage! Leave a comment

In september is het alweer zover. De autosalon in Parijs zal ook dit jaar weer de nodige onthullingen kennen. Één daarvan zal de nieuwe Skoda Fabia zijn, die we pas volgend jaar verwachtten. In plaats daarvan, staat de Tsjech al in het najaar bij de dealer. Het opvallendste hieraan is dat er tot voor kort nog helemaal niks bekend was over deze nieuwe generatie van de Fabia.

Na de aankondiging is het echter snel gegaan. Zo zijn er nu foto’s opgedoken op het Tsjechische TN.cz, waar de bijna ongecamoufleerde wagen te zien is. Dit is nogal wat, als je je bedenkt dat er van een prototype amper sprake was. De ‘spy-pics’ zijn de plaatjes waar we het voorlopig mee moeten doen, maar dit is toch wel vrij zeker de definitieve versie.

4

Gevraagd naar het een en ander, wist Skoda’s chef R&D Frank Welsch te melden dat de Fabia nog niet gebruik gaat maken van het MQB-platform. Een reden wordt niet gegeven, maar men denkt dat het te maken heeft met het feit dat de modellen van Volkswagen hoger op de ladder staan dan die van Skoda en dat de hoge heren het niet kunnen verkroppen dat de nieuwe Fabia hier geen gebruik van maakt, terwijl de VW Polo nog een paar jaar zonder dit platform moet. Tja.

Dit MQB platform moet ervoor zorgen dat er qua engineering en inrichting meer uniformiteit moet komen binnen de Volkswagen Groep. Hoewel Audi en Skoda bijvoorbeeld volledig verschillende modellen hebben, zou het handig zijn wanneer de motoren op dezelfde manier aan hun respectievelijke onderstel bevestigd kunnen worden. Hetzelfde geldt voor entertainmentsystemen en de airco, om maar wat te noemen. Dit zou binnen het concern heel wat processen kunnen stroomlijnen en natuurlijk flinke kostenbesparing met zich meebrengen.

3

De nieuwe generatie Skoda Fabia wordt wel voorzien van de nieuwe 1.0 TSI-motoren. Aan de andere kant, verdwijnt de RS versie waarschijnlijk. Hoewel Welsch en de zijnen het een fijne versie vinden, is er te weinig vraag naar. Het prijsverschil zou daarin een grote rol spelen. Dan doen we het toch gewoon met de gewone Fabia? Over een paar maanden in Parijs, daarna vrij snel op de straat!

1

Geef een reactie

Winkelwagen

close