Zo uit een game: Volkswagen GTI Roadster Leave a comment

Over computerspelletjes kun je soms met vol ontzag zeggen, dat iets niet veel dichter bij de werkelijkheid kan liggen. Volkswagen gooide het over de andere boeg en benaderde met de VW Golf GTI Roadster wel heel dicht de wereld van computerspelletjes.

gti2

Raar is dat ook niet, want deze concept-car werd speciaal ontworpen en ontwikkelt voor het spel Grand Tusrismo 6, dat we op de PlayStation kunnen spelen. Maar waarom zouden we dat doen wanneer de vetste Golf allertijden niet alleen digitaal te rijden is? Omdat er geen productieplannen voor zijn, daarom niet.

Op het GTI Treffen te Wörthersee in Oostenrijk valt het beest momenteel te bewonderen. Nu staat een GTI bijeenkomst natuurlijk nooit bol van sierlijkheid en bescheidenheid, maar hoe Volkswagen deze GTI Roadster heeft vormgegeven is een ware explosie van designgeweld. Zo is de auto amper een meter hoog, korter dan de standaard Golf GTI en is het dak er afgehaald. Om eerlijk te zijn lijkt het amper nog op een degelijke Duitser en de vuurrode supercar lijkt zo rechtstreeks uit, inderdaad, een computerspel geteleporteerd te zijn.

Onder de motorkap vinden we meer geweld. Zoals we al hoopten. Wat te denken van een 3,0 liter V6 TSI-motor? Dat wordt vol overgave gecombineerd met twee turbo’s, waardoor het blok maar liefst 503 pk aan vermogen herbergt. Om al die power onder controle te houden is er 4Motion wielaandrijving en een zeventraps DSG-automaat. Dankzij dit alles is er een topsnelheid te halen van 309 km/h en zoef je naar de 100 km/h in slechts 3,6 seconden.

Materiaal om van te watertanden, of het nou op echt asfalt of in Gran Turismo 6 is. Helaas zal dit concept nooit een oplage kennen die hoger is dan 1. Maar toch is het fijn om je even te verlekkeren aan het beeldmateriaal dat er bij hoort. Je zou er toch bijna een PlayStation voor kopen.

gti3

Geef een reactie

Winkelwagen

close