Passat GTE: Plug-in hybride komt in 2015 Leave a comment

Volkswagen is ook op de innovatieve elektratour, dus de Passat mag niet achterblijven! Volkswagen presenteert op de autosalon van Parijs (4 – 19 oktober) de Passat GTE. De plug-in hybride is met een systeemvermogen van 160 kW/218 pk krachtig en zuinig. Volgens VW is het officieel vastgestelde verbruik bedraagt 2,0 l/100 km (hoewel dit in de praktijk natuurlijk kan afwijken!). De bijbehorende CO2-uitstoot van 45 g/km is in 2015 goed voor 7% bijtelling. De Passat GTE komt in de zomer van 2015 naar Nederland.

De Passat GTE is er als limousine en als Variant. De plug-in hybride technologie omvat een 1.4 TSI benzinemotor, een elektromotor, een zestraps DSG-transmissie en een lithium-ion batterij (9,9 kWh).

De Passat GTE kent verschillende rijmodi (mooi woord), waaronder ‘volledig elektrisch’. De topsnelheid is dan 130 km/h. Met opgeladen accu bedraagt de elektrische actieradius maximaal 50 km. Als de TSI en de elektromotor samenwerken, is 160 kW/218 pk beschikbaar, goed voor een topsnelheid van meer dan 220 km/h en een sprint van 0-100 km/h in circa 8 seconden.

De Passat GTE is net als andere uitvoeringen van de nieuwe Passat leverbaar met allerlei innovatieve opties, zoals het Active Info Display, een volledig digitaal instrumentenpaneel. De standaard CAR-NET e-Remote app maakt het mogelijk om via een smartphone het laadproces en/of airco-functies te starten.

vw-passat-gte-vagpro-nl-1

vw-passat-gte-vagpro-nl-2

vw-passat-gte-vagpro-nl-4

vw-passat-gte-vagpro-nl-5

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door:

Autopar.nl – Volkswagen, Skoda, Audi Navigatie, bluetooth, parkeersensoren, beveiliging en accessoires webshop origineel VAG. Alles om uw auto in de juiste richting te laten rijden.

Geef een reactie

Winkelwagen

close