XL Sport: Volkswagen Ducati met vleugendeuren Leave a comment

Wij wisten dat VW en Ducati allebei onder de VAG groep vielen, maar dat ze nu ook onderdelen gaan uitwisselen is weer iets nieuws. Op de Parijse autotentoonstelling (4 – 19 oktober) presenteert Volkswagen de XL Sport. De XL Sport op basis van zuinigheidswonder XL1 beschikt over de motor van de Ducati 1199 Superleggera motorfiets. Daarmee haalt de zeer gestroomlijnde en ultralichte XL Sport een topsnelheid van 270 km/h.

Deze XL Sport betreft een concept car en maakt het onmiskenbaar dat de engineers van VAG out of the box denken. De 200 pk sterke motor van de Ducati 1199 Superleggera is de krachtigste motorfietsmotor ter wereld. De hightech V2 draait maximaal 11.000 toeren per minuut en is in de XL Sport gekoppeld aan een zeventraps DSG-transmissie (Wij houden van DSG). De aandrijfkracht gaat naar de achterwielen. In het onderstel zijn technieken uit de racerij verwerkt.

Snelste auto met 200 pk
De XL Sport is super gestroomlijnd: de Cw-waarde bedraagt 0,258. Mede door de ruime toepassing van met koolstofvezel versterkte kunststof weegt hij bovendien slechts 890 kg. De prestaties zijn indrukwekkend: de topsnelheid bedraagt 270 km/h en de sprint van 0-100 km/h duurt 5,7 s. De XL Sport is daarmee op papier de snelste auto met 200 pk ter wereld.

Sportieve proporties
Vergeleken met de XL1 is de XL Sport langer en breder (L/B/H: 4,29/1,85/1,15 m). Ook heeft hij een langere wielbasis: 2,42 m. Nog een belangrijk verschil: bij de XL1 loopt de achterzijde taps toe terwijl de XL Sport achter net zo breed is als van voren. Ook de brede wielen, de vleugeldeuren en de luchtinlaten opzij dragen bij aan het geheel eigen, sportieve gezicht.

vagpro-Volkswagen-XL1-8

vagpro-Volkswagen-XL1-7

vagpro-Volkswagen-XL1-6

vagpro-Volkswagen-XL1-4

vagpro-Volkswagen-XL1-3

vagpro-Volkswagen-XL1-2

vagpro-Volkswagen-XL1-1

Autopar.nl/volkswagen – Volkswagen Navigatie, bluetooth, parkeersensoren, beveiliging en accessoires webshop origineel VW. Alles om uw Audi in de juiste richting te laten rijden.

Geef een reactie

Winkelwagen

close